Könyv Blog: 2016. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Könyv klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 300 db
  • Videók - 195 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 124 db

Üdvözlettel,

Könyv klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 300 db
  • Videók - 195 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 124 db

Üdvözlettel,

Könyv klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 300 db
  • Videók - 195 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 124 db

Üdvözlettel,

Könyv klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 300 db
  • Videók - 195 db
  • Blogbejegyzések - 229 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 124 db

Üdvözlettel,

Könyv klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Könyv klub hírei - 2016. szeptember

Körte,a nagylelkű ősz ajándéka.



Homérosz az istenek ajándékának nevezte a körtét.A mitológiai történet szerint Zeusz egyik fiát,Tantaloszt büntetésből az alvilágba száműzték gonosz tettei miatt,és egy körtefa alatt kellett meggyónnia a gaztetteit.
Az első nemesített fajtákat a görögök termesztették körülbelül 3 ezer évvel ezelőtt.A kínai hagyományokban a körtefa a szomorúságot és az elválást,a keresztény kultúrkörben viszont csoportos,hófehér  virágaival Szűz Máriát jelképezi.Európában a gyümölcstermesztés a szerzetesek feladata volt.A középkorban a körtét mindig megfőzték,mert a nyers körtét rossznak,sőt mérgezőnek tartották.Ám  XIV.

Tovább 

ÍGY KÉSZÍTS OLCSÓ ÉS EGÉSZSÉGES SAJTOT HÁZILAG, RÖVID IDŐ ALATT! MENNYEI ÍZE VAN!

Ki gondolta volna, hogy viszonylag könnyen, és rövid idő alatt, hozzáadott adalékanyagok nélkül készíthetünk otthon mi magunk is sajtot? Sokkal jobb, mint a bolti!

olcsó-és-egészséges-sajt-házilag

A sajt szerelmeseinek mindenképp ajánljuk az alábbi módszert, érdemes kipróbálni.

Mi sem egyszerűbb, mint beszerezni a friss tejet, ha lehet direkt a termelőtől, és fogjunk senki sajtot kevergetni. Ha nagyon szeretjük a sajtot, akkor legalább dupla adagot készítsünk.

Tovább 

 

Csicseriborsó-sokoldalú hüvelyes.


A csicseriborsó az egyik legmellőzöttebb  hüvelyes,pedig finom,tápláló,egészséges és számtalan fogást készíthetünk belőle.Nem csak vegetáriánusoknak való,de ők különösen szeretik,mert fehérjében különösen gazdag zöldségféle.Belőle készül a humusz,a falafel,de nagyon finom salátákban,currykban,levesekben is.Lisztjéből lepények készülnek szerte a világon.Három világrészen mintegy 10 millió hektáron termesztik.Afrikában,Latin-Amerikában és Indiában az egyik fő fehérjetartalmú táplálékforrás.

Tovább 

Napi egy alma a doktort távol tartja.


Az alma egyike a legfontosabb gyümölcseinknek.Nemcsak azért,mert vitamint és nyomelemet tartalmaz,és hosszú eltarthatósága miatt még januárban is élvezhetjük az őszi termést,hanem mert hazánk honos finomsága.
Az alma jótékony hatása már régóta ismert.Fogyasztása segíti az emésztést,ami leginkább a rosttartalmának köszönhető.Ennek egyharmadát a pektin adja,amely javítja az anyagcserét,savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak .A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele.Megköti a bélben a rákkeltő ( carcinogén )anyagokat,így csökkenti a vastagbéldaganatok kialakulásának kockázatát.

Tovább 

Zöld vagy fekete olívamártogatós.
Hozzávalók:
20 dkg krémsajt,
1 dl tejföl,
10 dkg zöld vagy fekete olívabogyó,1 kisebb fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma,só-bors.

Elkészítés:
A hagymát kockázzuk fel,az olívabogyókat a fokhagymával együtt vágjuk olyan kicsi darabokra,amennyire lehetséges,majd keverjük össze a tejföllel és a krémsajttal.Sózzuk,borsozzuk ízlés szerint.Ha van turmixgépünk,akkor össze is  turmixolhatjuk a hozzávalókat.Frissen készült pirítóssal tálaljuk.

Tovább 

Szalámis Langalló.

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt,3dkg élesztő,2 kanál joghúrt,2 kanál libazsír,2 db burgonya,2 teáskanál só,2 dl víz,1 kávéskanál cukor,3 dl 20%-os tejföl,5 derezd fokhagyma,30 dkg szalámi,2-3 szál újhagyma,1 db lila hagyma,2 db hegyes erős paprika,2 db kápai paprika,25 dkg sajt.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.Az élesztőt a csipet cukorral,langyos vízben felfuttatjuk.Ha a burgonya  langyosra hűlt,a többi hozzávalóval belegyúrjuk a tésztát.Meleg helyen,letakarva,egy órát kelesztjük.A hagymákat apróra,a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk.A fokhagymát átnyomjuk,vagy apróra vágjuk,és a tejfőlbe keverjük.A sajtot lereszeljük.

Tovább 

Lecsó,ahogy a Franciák szeretik.


   Francia lecsó-Ratatouille.

A lecsó egyik olyan ételünk,melynek elkészítését mindenki máshogy ismeri,abbanviszont mindenki egyetért,hogy nincs tökéletes lecsó paradicsom,paprika,és hagyma nélkül.Kóstolta már a franciásat?

Hozzávalók:-1 padlizsán,
                    -1 cukkini,
                    -3 tv-paprika,
                    -3 paradicsom,
                    -1 közepes vöröshagyma,
                    -1-2 gerezd fokhagyma,
                    -1 csokor petrezselyem,
                    -pár levél friss bazsalikom,
                    -1 kávéskanálnyi kakukk fű,
                     -só,frissen őrölt bors,olaj.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu