Könyv: Irány a konyha. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Könyv klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 297 db
  • Videók - 175 db
  • Blogbejegyzések - 209 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 121 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Könyv klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 297 db
  • Videók - 175 db
  • Blogbejegyzések - 209 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 121 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Könyv klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 297 db
  • Videók - 175 db
  • Blogbejegyzések - 209 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 121 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Könyv klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Könyv klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 220 fő
  • Képek - 297 db
  • Videók - 175 db
  • Blogbejegyzések - 209 db
  • Fórumtémák - 10 db
  • Linkek - 121 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Könyv klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Irány a konyha.

Ezt a témát szilasi ilona indította 1 éve

Bár milyen recept jöhet.

Hozzászólások eddig: 33

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 20 órája

Gyors savanyú uborka, ez felülmúlja az uborkasalátát és a kovászos uborkát is!

Az uborkasaláta helyett próbálj ki valami sokkal finomabbat! Ez egy nagyon ínycsiklandó recept, aminek a különlegessége, hogy szénsavas ásványvízzel készítjük el az uborkát. Tetszés szerinti mennyiségű tormát tégy bele, ha nem szereted, ki is hagyhatod. Nem a megszokott savanyú uborka lesz belőle, inkább friss nyárias lesz.

Hozzávalók:

15 db uborka
1,5 l szénsavas ásványvíz
25 g só
5 gerezd fokhagyma
friss torma (tetszés szerint)
kapor
Elkészítése:

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A sót keverd el a szénsavas ásványvízben, majd öntsd az uborkára. Takard le és 24 óráig tartsd szoba hőmérsékleten. Majd tedd hűtőbe és hidegen tálald.

Forrás: https://ketkes.com/gyors-savanyu-uborka-ez-felulmulja-az-uborkasalatat-es-a-kovaszos-uborkat-is/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hete

CSOKOLÁDÉS SZELET DIÓVAL ÉS MÉZZEL, TÖKÉLETES VÁLASZTÁS KÜLÖNLEGES ALKALMAKRA! MENTSD EL EZT A RECEPTET! ;)

Hozzávalók a tésztához:
400 g liszt
150 g cukor
3 evőkanál tej
1 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
30 g vaj
2 evőkanál méz
3 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 tojássárgája
300 ml tej
100 g cukor
2 evőkanál liszt
250 g vaj
vaníliaaroma
apróra vágott dió
A tetejére:
150 g csokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt és a kakaó kivételével egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg megváltozik a színe. Majd levesszük és hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, alaposan összekeverjük. A tésztát több részre osztjuk és 4 – 5 mm vastagra nyújtjuk. Ha magas süteményt szeretnénk, a lapokat kettévágjuk és kisebb tepsiben sütjük. A lapokat egy lisztezett tepsi hátoldalán, közép meleg sütőben megsütjük.
Krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliaaromával felverjük, beletesszük a lisztet, hozzáöntjük a tejet és folyamatosan kavargatjuk, vízgőz fölött addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. A krémet hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük és kanalanként hozzáadjuk a krémhez.
Minden lapot megkenünk a krémmel és megszórjuk a dióval, a legfelső lapra a felolvasztott csokoládéból és vajból kapott máz kerül. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Forrás: http://receptvelem.com/2018/03/06/csokolades-szelet-dioval-es-mezzel-tokeletes-valasztas-kulonleges-alkalmakra-mentsd-el-ezt-a-receptet/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hete

Ha ezt a receptet megismered, soha többé nem veszel kenyeret! Puha kefires lepény – gyorsan elkészíthető és finom

Ezzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.

Kefires lepény töltelékkel – recept

Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
Elkészítése:

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.

A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.

Amíg a lepények pihennek, serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.

Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. Kissé meg is sózhatjuk. Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Így készül hát ez a nem mindennapi, de nagyon finom és puha lepény, a serpenyő tetejét valósággal leemeli, annyira megdagad a sütés során. A recept kissé módosítható is, készíthetjük akár töltelék nélkül, illetve édesen, ez esetben a tésztához adjunk pár evőkanál cukrot, vagy a kész lepényeket szórjuk meg cukorral.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is ezt a fantasztikus receptet, hátha ők még nem ismerik!

Kedves olvasónk, Dudus Farkasinszky küldte az alábbi képet, az alábbi észrevétellel:

Nagyon puha omlós lett, én házi sonkát és virslit tettem bele!

Forrás: http://diabetika.hu/ha-ezt-a-receptet-megismered-soha-tobbe-nem-veszel-kenyeret-puha-kefires-lepeny-gyorsan-elkeszitheto-es-finom/

Válasz

szilasi ilona üzente 2 hete

szilasi ilona üzente 3 hete

Krumplis pogácsa.

Hozzávalók

1 kg liszt
50 dkg főtt áttört krumpli hidegen
2 dl tejföl
3 egész tojás +1 tojás a kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír (most csibe zsír volt)
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem
Elkészítés

A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk, puha tésztát kapunk.

Kinyújtjuk, majd meg kenjük a zsírral és szimpla hajtást csinálunk kb 10 perc pihenés, majd megint nyújtás, zsírral kenés és dupla hajtás, majd 10 perc pihi és még egy nyújtás zsírozás szimpla hajtás nyújtás tojással lekenés sajt reszelés és szaggatás és zsírozott tepsibe sütés forró 220 C fok sütő kb 15-20 perc de szemre nézni inkább.

Ebből 154 darab lett amikor kiszaggattam a karikákat kb 2 cm átmérőjű volt a szaggató. A köztes tésztát kicsit össze terelem de nem gyúrom újra csak arrébb tologatom és úgy szaggatom a képen azok a bugyrosak, de azok majdnem a legfinomabbak persze a szép karikásak is nagyon jók.

Ma a munka helyen hamar elfogyott egy része a többi a fagyóba megy.

Tipp: a nyújtásoknál alaposan lehet lisztezni a deszkát de be dolgozni nem szabad több lisztet mert akkor kemény lesz, jó puhának kell lennie a tésztának,ha nem fogy el akkor mindjárt ha kihűl ajánlom lefagyasztani, majd amikor kell 15 perc alatt kienged olyan mint ha akkor sült volna. És még egy tanács ha szaggatom mindig lisztezem kicsit mert mivel előre letojásozzuk kicsit ragad így néha letisztítom a szaggató szélét és bemártom lisztbe, persze lehet úgyis hogy szaggatás után a tepsibe kenjük le és utána sajtozzuk, de ez hosszabb idő. Mindenféle magot is szórhatsz rá. Nekem már majd nem el is fogyott mert a munka helyemre két nap is kellett vinni úgy ízlett mindenkinek

Ilona Pintér receptje

Forrás: https://www.mindenegyben.com/teszta-felek-receptjei/krumplis-pogacsa-ahogy-en-keszitem

Válasz

szilasi ilona üzente 1 hónapja

A paradicsom a nyár egyik legegészségesebb zöldsége, szerencsére jó hosszú ideig lehet fogyasztani a friss kerti paradicsomot. Azonban, ha eljön az őszi betakarítás ideje, már csak sóvárogva gondolunk a nyári ízekre. Ültessünk minél több paradicsomot, és tegyük el télire.

Hozzávalók:

nagyjából egyforma, kisebb, vastag héjú paradicsomok
2 kaporág
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 evőkanál almaecet
Elkészítés:

1.Mossuk meg a paradicsomokat, távolítsuk el a szárakat róla, csak óvatosan, nehogy beszakadjon. Szurkáljuk meg egy villával egy-két helyen.

2.Forrázzuk le az üveg tetejét.

3.Helyezzük szorosan egymás mellé az üvegbe a paradicsomokat, és a kaprot. A paradicsomok tetejére is tegyünk egy kaprot.

4.Töltsünk az üvegbe felforralt vizet, hagyjuk állni 5-10 percet, majd öntsük le. Ezután újra töltsük fel a cukorral, almaecettel, és sóval elkevert forró vízzel.

5.Adhatunk hozzá fokhagymát, petrezselyemzöldet, vagy lestyánt is. Zárjuk le az üveget, majd fordítsuk fejjel lefele, és takarjuk be egy paplannal. Hagyjuk így míg teljesen kihűl, majd másnap mehet a kamrába.

tudasfaja.com

Forrás: https://www.tudasfaja.com/anyosom-igy-teszi-el-a-paradicsomot-iden-kiprobalom-en-is-mentsd-el-magadnak-ezt-a-modszert/

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hónapja

Gesztenyés-meggyes keksz

Hozzávalók:
250 g gesztenye massza
1 tojás
7 dkg barna cukor
7 dkg vaj
2 púpos ek teljes kiőrlésű liszt
1 marék meggy
1 narancs

Elkészítés:
A cukrot habosítsd fel a vajjal, majd üsd hozzá a tojást.
Mehet bele a gesztenye massza és a liszt is.
Reszeld bele a narancs héját, majd jó alaposan keverd össze az egészet.
Kiskanállal adagold sütőpapíros tepsire a tésztát, néhány centi helyet hagyva köztük, mert sütés közben megnőnek.
Minden tésztakupac közepébe tegyél egy meggyszemet.
Süsd 180 fokon kb. 12 percig, majd hagyd kihűlni a kekszeket.

Forrás:
http://foznijosutnimegjobb.reblog.hu/gesztenyes-meggyes-keksz

Válasz

szilasi ilona üzente 3 hónapja

Túrókrémes szelet

Hozzávalók 24 szelethez


A tésztához

600 g liszt
250 g cukor
4 tojás
3 evőkanál olvasztott méz
1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez

300 ml tej
1 csomag vaníliás pudingpor
750 g krémes túró
1 citrom reszelt héja
200 g vaj
200 g cukor

A tetejére

100 g étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
20-30 g fehér csokoládé

Elkészítés


Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és négy egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen egyenként 3-4 mm-es lapokat nyújtunk.
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként.
Felfőzzük a tejben a pudingport, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a pudingot, a túrót, a citromhéjat, és habverővel csomómentesre keverjük.
Megtöltjük a tésztalapokat a krémmel. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal és bevonjuk a sütemény tetejét. Ha megszilárdult az étcsokoládés réteg, olvasztott fehér csokoládéval díszítjük (elmaradhat).
Hűvös helyen egy napot állni hagyjuk a süteményt, hogy szeletelhető legyen.

Forrás:http://humormagazin.com/hu/receptek/turokremes-szelet

Válasz

szilasi ilona üzente 6 hónapja

A táplálkozás és betegség összefügg?
Bizony igen! Immunrendszerünk 70-80%-a a bélfalunk baktériumflórájában található. Ha a beleink baktériumflórája nem tökéletes, akkor az immunrendszerünk sem! Ezért nagyon fontos a megfelelő táplálkozás. Influenza elleni védőoltás helyett, étkezz okosan.
Immunerősítés fűszerekkel, melyeknek baktériumvédő hatásai vannak

https://andio.biz/3-speci-recept-probald-ki-es-vedve-leszel-virusoktol/?utm_source=Email3&utm_medium=email&utm_campaign=karacsony

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona írta 20 órája a(z) Irány a konyha. fórumtémában:

Gyors savanyú uborka, ez felülmúlja az uborkasalátát és...

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Irány a konyha. fórumtémában:

CSOKOLÁDÉS SZELET DIÓVAL ÉS MÉZZEL, TÖKÉLETES ...

szilasi ilona 1 hete új képet töltött fel:

P1030469_2070316_5058_s

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Irány a konyha. fórumtémában:

Torta recept. https://ketkes. com/ferjem-szulinapi-tortaja-...

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:

Te bevállalnád? https://cosmopolitan....

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:

Bodza. https://eletkert. wordpress....

szilasi ilona írta 1 hete a(z) Irány a konyha. fórumtémában:

Ha ezt a receptet megismered, soha többé nem veszel...

szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Mire használjuk a fogkrémet?

szilasi ilona írta 2 hete a(z) Irány a konyha. fórumtémában:

Bodza virág receptek,. http://www.nosalty....

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu